ru uk en-us pl fr de nl da ca bg af ar eu sq be bs hy az bn ceb ny

1   2     >>  
kategori parandalim  

Parandalimi dhe kontrolli masat kundër të qenët me morra
të qenët me morra dhe morrat & ndash; parazit i veçantë në ushqim morrat njeriut në gjakun e tij. Ekzistojnë tri lloje të morrave:. Wardrobes, kokë dhe pubike morrat e trupit janë më të rrezikshme në drejtim epidemiologjike, si ata mund të jenë bartës të tifoja, ethet e relapsing, ethe llogore. Feeding në gjakun e personit të sëmurë, morrat e trupit nga kafshimit mund të transmetojë patogjene e këtyre infeksioneve janë një person i shëndoshë.

Pneumoclamidiosis
pneumoclamidiosis-një sëmundje infektive që karakterizohet nga fillimi akut, ethe dhe plagë kryesor i sistemit të frymëmarrjes. Arsyeja. Patogjen-pneumoni Chlamydia. Burimi i infeksionit është një njeri i sëmurë. Infeksioni ndodh nëpër pikat ajrore që organizohen grupe mund të çojë në shpërthime të sëmundjeve. Kryesisht personat e sëmurë të moshës 20-49 vjet.

Infeksion koronavirus
infeksion koronavirus -një sëmundje akute virale, klinikisht karakterizuar nga intoksikimi butë dhe humbjen e traktit respirator sipërme. Coronaviruses -një familje e viruseve që bashkon viruseve ARN-përmbajnë mesatare pleomorphic. Diametër coronaviruses ndryshme ndryshon 80-220 nm. Ato karakterizohen nga prania e membranave me fibra më të rralla se virusin e gripit.

Echinococcosis
echinococcosis & mdash; Sëmundje kronike nematod ku mëlçisë, mushkërive dhe organeve të rrallë të tjera formuar larvotsisty cysts që përmbajnë larvat parazit. Infektimi është i përhapur, më zakonisht në blegtori të zhvilluar së kullotjes, sidomos dele. Në Rusi, e regjistruar në shumë zona dhe rajone të rajonit Vollga, Kaukazin e Veriut.

West Nil WNV
Sinonimet: encefalit West Nil, West Nil encefalit; Encefalit Nili occidentalis-Lat;. West-Nil encefalit-Anglisht. Problemi i West Nil WNV aktualisht mbetet e rëndësishme në botë dhe në vendin tonë për shkak të zgjerimit të vazhdueshëm të zonës së infeksionit. Në procesin epidemiologjik i përfshirë çdo territori vit të ri, dhe madje edhe kontinente. Migracioni natyral i shpendëve migratore, rritja e tregtisë, marrëdhëniet ekonomike dhe turistike midis shteteve, si dhe tjetërsimi i njeriut dikur kultivuar tokë, përhapjen e WNV, dhe formimi i vatrave të ri natyrore të sëmundjes.

Parandalimi Tërbimi
Në Ditën Botërore kundër vëmendjes tërbimit është tërhequr për pasojat e sëmundjes në njerëzit dhe kafshët dhe si për të parandaluar dhe ndaluar të valë, udhëheqjen e luftës kundër sëmundjes në kafshë. Sipas sponsorët, Aleanca kundër tërbimit dhe Qendrat United States për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, çdo vit 55.000 njerëz vdesin nga tërbimit-një mesatare prej një personi çdo 10 minuta . Nuk janë vaksinat e sigurt dhe efektive në dispozicion për njerëzit e kafshuar nga kafshët, të cilat mund të jenë të egërsuar, por për shkak të kostove të larta ato janë përdorur pak në vendet në zhvillim.1   2      >>         

Vendi është një koleksion privat i materialeve dhe është një amator informative dhe të burimeve arsimore. Të gjitha informatat që rrjedhin nga burimet publike. Administrata nuk zbatohet për autorësinë e materialeve të përdorura. Të gjitha të drejtat i përkasin pronarëve të tyre ligjore