ru uk en-us pl fr de nl da ca bg af ar eu sq be bs hy az bn ceb ny

1   2     >>  
kategori lajm  

Ftohjet punonjës në vendin e punës-një kërcënim serioz për ekonominë
Ekspertët u përpoq për të vlerësuar dëmin e shkaktuar në ekonomi, ftohjet njerëzit të cilët vazhdojnë të shkojnë në punë!. Ky fenomen quhet "presenteeism" në krahasim me mungesat, kur njerëzit të humbasë punën. Është vlerësuar se ekonomia amerikane është duke e humbur për shkak të "presenteeism" 180 miliardë dollarë në vit. Një njeri që u shfaq për të punuar me një të ftohtë, jo vetëm të kryejnë detyrat e tyre të dobët, shërohet ngadalë, por edhe infekton kolegët dhe klientët. Sipas sondazheve, shumica e ftohjet e njerëzve të shkojnë në punë, sepse ata mendojnë se ata kanë shumë punë, ose sepse askush tjetër nuk do të jetë në gjendje për të kryer detyrat e tyre.

Shkencëtarët kanë gjetur ku ajo fsheh gjeniale
ekip i studiuesve Korean nga Universiteti Kombëtar në Seul zbuluar një pjesë të trurit që është përgjegjëse për talentin. "Vend Brilliant" është në zonën midis kores sipërme të parietal dhe posterior pjese e trurit. Studimi është publikuar ditar ndërkombëtare NeuroImage. Hulumtuesit të udhëhequr nga Profesor Lee Kun-ho përdorur aktivitetin e trurit të imazhit rezonancë magnetike vërejtur për 25 studentë të talentuar dhe të njëjtë-me aftësi mesatare intelektuale në moshën 16-18 vjet.

Si për të përballuar me ankth?
Sipas studimeve të kryera në Shtetet e Bashkuara, pothuajse gjysma e amerikanëve që punojnë ndihen të stresit të vazhdueshëm dhe ankth. Rreth një e katërta për të përballuar stresin, nervozizmi, pagjumësi, etj, duke marrë ilaçe. Pavarësisht nga kjo, vetëm 9% e amerikanëve që punojnë janë diagnostikuar zyrtarisht me një çrregullim ankthi. Ankthi çrregullim-një sëmundje e karakterizuar nga shqetësimi i vazhdueshëm situatës joadekuat që parandalon një jetë normale dhe të punojnë. Në SHBA, një çrregullim ankthi është sëmundje më e zakonshme psikiatrik.

Rrethprerja mbron burrat nga SIDA
Hulumtuesit amerikanë kanë gjetur një konfirmim të ri të teorisë se rrethprerja mbron njerëzit nga infeksionet dhe sëmundjet. Një grup shkencëtarësh amerikanë në Afrikë tha se rrethprerja është e mbrojtur aq mirë nga infektimi me HIV, ata mbyllur dy kërkime para kohe dhe sugjeroi që të gjithë pjesëmarrësit në këtë eksperiment të rrethpritet. Kryer një studim në Kenia tregoi se rrethprerja ul rrezikun e infektimit me HIV nga 53%, ndërsa në Ugandë-zvogëlon rrezikun nga 48%. Një mënyrë e tillë e thjeshtë dhe të lira për të mbrojtur kundër sëmundjes vdekjeprurëse është veçanërisht i rëndësishëm në Afrikë, ku rreth 25 milion njerëz jetojnë me HIV.

Pain? Të gjithë gjë në kokën time
vuajtje trupore-nuk është vetëm rezultat i fenomeneve të dhimbshme fizike, por edhe një produkt i trurit!. Kështu, më shumë ne presim dhimbjen, më shumë ne e paralajmërojnë atë. Grupi studim i shkencëtarëve të udhëhequr nga Robert Kogilla nga Departamenti i hapur pa dhe Anatomisë Wake Forest Shkolla Universiteti i Mjekësisë në Winston-Salem, North Carolina, SHBA, konfirmon ekzistencën e zonave të rëndësishme të trurit që të na lejojë për të modeluar informacionin që arrin trupin, zbutjen apo rënduar vuajtjet e pritur.

Çfarë uji është i dobishëm?
Shkencëtarët nga Gjermania është e rekomanduar për të mbajtur pije shëndetësore e mirë e ujit që është shitur në shishe, dhe qelqi. Pse është e preferueshme ujë nga një shishe qelqi? Gjë është se ujë nga një shishe plastike të cilësisë inferiore për të parë, si ajo ka në përbërjen e tij përqindje mjaft të madhe të substancave të dëmshme për njerëzit-antinom.1   2      >>         

Vendi është një koleksion privat i materialeve dhe është një amator informative dhe të burimeve arsimore. Të gjitha informatat që rrjedhin nga burimet publike. Administrata nuk zbatohet për autorësinë e materialeve të përdorura. Të gjitha të drejtat i përkasin pronarëve të tyre ligjore