ru uk en-us pl fr de nl da ca bg af ar eu sq be bs hy az bn ceb ny

1   2     >>  
kategori artikull  

Sëmundjet e kafshëve të rrezikshme për njerëzit
Sëmundjet e kafshëve të rrezikshme për personin e Nuk janë sëmundjet infektive dhe parazitare të përbashkëta për njerëzit dhe kafshët, njerëzit infektohen kur ata kanë kontakt me kafshët e sëmura, dhe si rezultat i hahet mishi i kafshëve të infektuara, të kontaminuara ujë dhe përmes gjakut gjiri insektet dhe marimangat. Anthrax -një sëmundje akute febrile e kafshëve shtëpiake dhe të egra dhe njerëzve.

Pikat Përvoja e vaksinimit qendror për imunizimin e personave që udhëtojnë në vend që nuk janë në karantinë dhe sëmundjeve të tjera infektive
2008/08/15 Përvoja qendror pikë vaksinimit imunizimi i personave që udhëtojnë në vend që nuk janë në karantinë dhe sëmundjeve të tjera infektive AV. Yordanyan, GM Manenkov, AS Ershov, VY Kudryashov Numri Poliklinika 13 Departamenti i Shëndetësisë i Qarkut Qendrore Administrativ të Moskës karantinë Vaksina dhe sëmundjeve të tjera infektive janë një fushë e rëndësishme në kompleksin e masave për mbrojtjen sanitare të territorit, sidomos në mesin e qytetarëve që udhëtojnë në vendet endemike për sëmundje infektive, dhe realizohet në përputhje me rendin e Departamentit të Shëndetësisë të qytetit të Moskës nga 2004/05/11 №488 Për forcimin e masave për mbrojtjen sanitare të territorit të Moskës nga futjen dhe përhapjen e sëmundjeve infektive që përbëjnë një rrezik për komunitetin . Ky është problemi më urgjent gjatë epidemisë së telashe në 50-90 viteve të shekullit të kaluar, kur infeksionet karantinës të tilla si ethet e verdha, kolera, lisë, dhe në disa vende dhe murtaja u regjistruar në më shumë se 150 vende në Afrikë, Amerika Jugore, Azia Juglindore.

Xenical-një humbje peshe besueshëm
Mbipesha-një problem që shqetëson miliona njerëz nëpër botë!. Por nëse për disa peshë ekstra-kjo është vetëm një problem kozmetike, për të tjerët, trashje-është hipertension, diabet, sëmundje të shpinë dhe nyje . Trashje ndodh kur trupi vjen nga më shumë kalori ushqimore se konsumuar. Për humbje peshe ju duhet: Konsum të energjisë 1. Limit.

Buteyko ushtrime të frymëmarrjes për astmë
Në mes të shekullit të kaluar mjek i shquar vendas dhe fiziolog Konstantin Pavlovich Buteyko zhvilluar një stërvitje të veçantë të frymëmarrjes për sufferers astmës. Me këtë, ai shëroi veten e sëmundjes, dhe ai propozoi ushtrimet janë përdorur me sukses nga shumë pacientë në këtë ditë. Parimet e përgjithshme të frymëmarrjes ushtron Buteyko Ushtrime të frymëmarrjes Buteyko Metoda-Procedurat terapi fizike, që kanë për qëllim përmirësimin e frymëmarrjes hundës dhe reduktimin thellësinë e frymëmarrjes.

Herpes-një kërcënim për shtatzëninë
2009/08/27 L.A.MARCHENKO , MD, një studiues kryesor në Departamentin e Gjinekologjike endokrinologji. Infeksion herpetike është shpesh shkaku i vdekjes së fetusit. Efektet e tij mund të shkaktojë keqformime në fetus. Infeksionet vaginale janë klasifikuar si sëmundjet më të zakonshme të traktit të poshtëm gjenital. Shkarkimi i parregullt vaginal është një simptomë e më shumë se 20 sëmundjeve, kështu instaluar fillimisht diagnozë të saktë etiologjikë në shumë mënyra, jo vetëm që përcakton suksesin e trajtimit, por edhe garant i komplikime afatgjata.

TSikloferon në trajtimin e artritit
Arthritis-një grup i patologjive që ndajnë një tipar të përbashkët-praninë e inflamacionit në të përbashkët!. Të gjitha artrit, pavarësisht nga shkaku, simptomat e zakonshme të ndarë: dhimbje, mobiliteti i kufizuar, skuqje e lëkurës gjatë të përbashkët, rritjen e temperaturës, të ndryshojë në formën e përbashkët. Artriti, si një emri përbashkët për gjithë sëmundjes inflamatore të përbashkët, është një nga patologjitë më të zakonshme të sistemit muskulor e njeriut. Më të zakonshme janë nosologji vijim: artrit reumatoid, artrit reaktiv, sëmundja e Reiterit, artrit podager, dhe shumë të tjerë.1   2      >>         

Vendi është një koleksion privat i materialeve dhe është një amator informative dhe të burimeve arsimore. Të gjitha informatat që rrjedhin nga burimet publike. Administrata nuk zbatohet për autorësinë e materialeve të përdorura. Të gjitha të drejtat i përkasin pronarëve të tyre ligjore