ru uk en-us pl fr de nl da ca bg af ar eu sq be bs hy az bn ceb ny

1   2     >>  
kategori vaksinë  

Sëmundje të shkaktuara nga tipit Haemophilus influenzae b, në fillim të shekullit të 21: analizë globale e rëndësisë së infeksionit pas 10 vitesh të përdorimit të vaksinave çift-Epidemiolg. py
Heikki Peltola Spitali Universitar Qendror Helsinki, Spitali për fëmijët dhe adoleshentët, Helsinki, Finlandë infeksioni është shkaktuar nga Hib është një problem i rëndësishëm dhe kompleks shëndetësor publik. Ka vështirësi në diagnozës klinike dhe bakteriologjike të manifestimeve të ndryshme të infeksionit me Hib. Të dhënat e sëmundshmërisë janë shpesh larg nga gjasat, pasojat e infeksionit mëparshëm nuk është diagnostikuar gjithmonë dhe madje edhe shifrat e vdekshmërisë mund të nënvlerësohet për shkak të faktit se shumë pacientë, veçanërisht ato në zonat rurale të vendeve të varfëra të vdesin në shtëpi pa kërkuar ndihmë mjekësore.


Imunizimi antraksit-epidemiolog. py
T. A. Bektimirov GISCO ato. LA Tarasevich, Moska Anthrax Anthrax, smerald malinje-një sëmundje infektive nga grupi i sëmundjeve zoonotike karakterizuar nga intoksikimi rënda, kryesisht ndikuar lëkurës dhe sistemit limfatik. Ekzistojnë tri forma klinike të antraksit CR:. Lëkurës, zorrëve dhe të mushkërive, secila prej të cilave mund të rezultojë në sepsë Periudha e inkubacionit qeshur zgjat nga disa orë në 12 ditë, një mesatare prej 2-3 ditësh.

Efikasiteti klinik dhe epidemiologjik i gripit të imunizimit të veçantë në fëmijët 3-6 vjeç-epidemiolog. py
TN. Bilichenko Instituti i Pulmonology MSH Research Televizor Abolishina, EI Chigireva Qendra Sanitar Shtetëror Inspektimit në Rrethin Qendrore Administrativ të Moskës Gripi mbetet një nga problemet shëndetësore më urgjente dhe socio-ekonomike. Është e njohur se popullata fëmija i përfshirë më së shpeshti në procesin e epidemisë. Për 3 muajt e parë të 2003, incidenca e fëmijëve, sipas aspirator në poliklinika fëmijëve Tsao e Moskës, ishin si vijon: infeksionet akute respiratore virale ARD-26.346,15 per 100 mije Popullsia, gripi-8607,30 per 100 mije Popullsia.

Imunizimi ARI dhe efektet e tyre në fëmijët gjatë viteve të para të jetës-epidemiolog. py
Deri në 90% të të gjitha rasteve të apelit për klinikën e fëmijëve të lidhur me infeksionet respiratore akute. Përqindja e fëmijëve me episode të shpeshta të infeksioneve respiratore, duke filluar 45-70%. Sëmundje të shpeshta të rrugëve të frymëmarrjes, në mungesë të masave parandaluese përcakton rrezikun e zhvillimit të patologji kronike të frymëmarrjes, të çon në një çekuilibër të sistemit imunitar, duke shkaktuar dëme serioze psikologjike dhe ekonomike, duke ulur cilësinë e jetës së fëmijës dhe familjes në tërësi.

Mënyra aktuale e vaksinimit kundër tuberkulozit-epidemiolog. py
VA. Aksenov Research Phthisiopulmonology MMA. TE THEM. Ministria e Shëndetësisë Sechenov Autoritetet ndërkombëtare të shëndetësisë kanë identifikuar si një komponent kyç i zbulimit të rasteve tuberkulozi dhe vaksinimin kundër tuberkulozit [6, 9]. Mënyra më e mirë për vaksinim kundër tuberkulozit është konsideruar injeksion intradermal e vaksinës BCG, e cila kërkon aderimin në teknikën e duhur të administratës, doza e përshtatshme për të marrë një nivel të mjaftueshëm të aktivitetit imunologjik me një numër minimal të komplikimeve post-vaksinimit [7]. Imuniteti i detyruar nga BCG është formuar përafërsisht 6 javë pas vaksinimit.1   2      >>         

Vendi është një koleksion privat i materialeve dhe është një amator informative dhe të burimeve arsimore. Të gjitha informatat që rrjedhin nga burimet publike. Administrata nuk zbatohet për autorësinë e materialeve të përdorura. Të gjitha të drejtat i përkasin pronarëve të tyre ligjore